iglo antwerpen

 • iglo antwerpen
 • iglo antwerpen
 • iglo antwerpen
 • iglo antwerpen

  Doelstellingen door de opdrachtgevers geformuleerd zijn: “een wijk voor en van alle leeftijden als uitdaging en als ultieme doel”, een “hefboomproject voor de verder uitbouw van Europark”, “delen van ruimten” en “delen van activiteiten”.
  Het programma van eisen omschrijft een kinderdagverblijf, een jeugdcentrum, een school, een dienstencentrum, een rust- en verzorgingstehuis, levensloopwoningen en de herinrichting van de publieke ruimte met een positieve interactie tussen de verschillende functies en de bestaande context en waarbij toegankelijkheid centraal staat.
  Het voorstel identificeerde drie strips met wonen, voorzieningen en diensten; de introductie van het chicago-plein, een overdekt trottoir, een gevelfront op de Emiel Verhaerenlaan, een tramlijn en de integratie en optimalisatie van alle aanwezige sociale voorzieningen.
  Essentieel in het voorstel is de wijze waarop met duurzaamheid, participatie, gedeelde ruimten en activiteiten, energieproductie- en beheer, fasering, mobiliteit en water is omgesprongen.

   

  locatie Antwerpen
  opdrachtgever Stad Antwerpen, OCMW, CV Huisvesting Antwerpen
  programma stadsontwerp
  oppervlakte 25.000 m2
  jaar 2006
  status open oproep
  ontwerpteam evr-Architecten, Werkplaats voor Architectuur, Fris in het Landschap
  medewerkers Marieke De Ridder, Wim Menten, Jo Daels