Techlane, Zwijnaarde

Tech Lane zal een multifunctioneel parkgebouw vormen op het nieuwe bedrijventerrein Het Eiland, gelegen langs de Schelde, ten zuiden van Gent. Het parkgebouw moet een belangrijke rol spelen in het opbouwen van een community op het bedrijventerrein. Dit gebouw moet een aangename ontmoetingsplek worden voor de werknemers van de bedrijven en bezoekers van het bedrijventerrein.

 Het Parkgebouw vormt een helder, optimistisch baken die een aantrekkingskracht uitoefent op zijn omgeving. Het 28 meter hoge gebouw met restaurant, vergaderruimtes, kantoorruimtes, labo’s, cleanrooms en incubators valt op door zijn iconische dubbelhoge publieke plint en pastelgroene circulaire gevel volgens de principes van climate design. De landschappelijke kwaliteiten van de omgeving worden doorgetrokken in dit gebouw zo is het Parkgebouw echt een ontmoetingsplek midden in het park van het bedrijventerrein. De ‘PV-pergola’, een lichte structuur met PV-panelen, vormt een mooie bekroning op het geheel van bovenvernoemde eigenschappen. Het team legt een sterke focus op aanpasbaarheid en veranderingsgerichtheid. Bovendien wordt dit project BREEAM outstanding.

locatie
Zwijnaarde
opdrachtgever
Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij, ParticipatieMaatschappij Vlaanderen, Universiteit Gent, Stadsontwikkelingsbedrijf Gent, CESPE
programma
publiek programma, kantoorruimtes, labo’s, cleanrooms en incubators
jaar
2022 - ...
status
In progress
architect
evr-architecten
medewerkers
Niels Baeck, Helena Mat, Sarah De Maesschalck
hoofdaannemer
Van Roey-Maes
onderhoud
Vinci
stabiliteit & technieken
Vk Architects+Engineers
duurzaamheidsstrategie
Vk Architects+Engineers
speciale technieken Clean Rooms
VTU Engineering Belgium BV
aannemer Speciale technieken
Cegelec