Spray, Deinze

Vanuit een sterke continue groei zag het bedrijf ‘Spraying Systems AutoJet Europe’ de noodzaak op zoek te gaan naar een nieuwe uitvalsbasis. Het puntvormige plot in de industriezone ‘De Prijkels’ bleek een ideale ligging voor het bedrijf – gespecialiseerd in systemen voor processen in verband met vernevelen, sproeien en vloeistofbehandeling.

De atypische vorm van het hoekperceel bepaalt de omtrek van het gebouw. Programmatorisch wordt het volume opgesplitst in loods en kantoor. De gevelafwerking in geprofileerde staalplaat vormt een uniforme schil die beide functies verbindt. Het aantal bouwlagen, de ritmering, de grootte van het schrijnwerk… verraadt op een onderliggend niveau het verschil tussen de twee functies. Smallere hoge ramen voor het kleinschaligere karakter van het kantoor; bredere ramen, praktische poorten en ruime oppervlaktes voor de loods. De ramen tussen kantoor en loods en de royale trap zorgen, eenmaal binnen, voor een connectie tussen beide.

De materiaalkeuze reflecteert een uiterst industriële visie. Door de combinatie van een gevelafwerking met verschillende golflengtes krijgt het gebouw een duidelijke gelaagdheid. Losmaakbaarheid vormt de basis voor de gehele opbouw. Een flexibel plan, een ruime werkruimte, genereuze daglichttoetreding… zetten in op een aangename werkomgeving.

locatie
Deinze
opdrachtgever
Spray Systems AutoJet Europe
programma
bedrijfsgebouw: kantoor & loods
oppervlakte
bovengronds: 4945 m2
jaar
2018 - 2022
status
opgeleverd
architect
evr-architecten
medewerkers
Niels Baeck, Elena Bacis, Sien Declercq, Thomas Stoffelen, Brecht Van Slycke
stabiliteit
provoost.engineering
technieken & epb
Boydens Engineering
Akoestiek
Venac
Milieu
Apis Milieuadvies
VC
B-Safe — Niveco