Hertstraat, Gent

Dit project in de Gentse binnenstad vertrekt vanuit de duurzame gedachte dat we de stad moeten verdichten en stadsvlucht tegengaan. Dat kan door in de stad tegelijk kwalitatieve en originele, eigenzinnige woonoplossingen te bieden. Een bestaande bouwvallige loods ooit een werkhuis/garage bij een grote herenwoning aan de Muinkkaai wordt in dit geval omgebouwd tot 2 wooneenheden, een garage en een atelier annex fotostudio. Beide wooneenheden krijgen een private buitenruimte. Voor de woning op de 1ste verdieping bestaat die uit een patio die in de zomer integraal deel uitmaakt van de woonruimte.

De buitenruimte van de duplexwoning op de 2de verdieping bestaat uit een wintertuin/belvédère, die zich opent naar de straatzijde. De privacy van beide buitenruimtes is volkomen gerespecteerd. De historisch waardevolle voor- en achtergevel worden zorgvuldig gerenoveerd en in het nieuwe project opgenomen.

In de nieuwe tussenruimte tussen bestaande en nieuwe voorgevel wordt de toegangstrap voor beide woningen voorzien. Behoudens de gerecupereerde voor- en achtergevel zijn alle overige wanden, daken en structurele elementen in CLT uitgevoerd. De CLT blijft in het interieur zichtbaar.

locatie
Gent
opdrachtgever
Wisteria bvba
programma
gemengd woonproject
oppervlakte
352 m2
jaar
2012 — 2015
status
opgeleverd
architect
evr-architecten
medewerkers
Damien Trigaux, Katrijn Heyrman
duurzaamheid
evr-architecten
stabiliteit
raadgevend ingenieur Pascal de Munck
technieken en EPB
evr-architecten