De Rozenkrans, Oostduinkerke

Campus De Rozenkrans is een grote scholencampus in het toeristische hart van Oostduinkerke. Een masterplan van enkele jaren geleden voorzag in een ruimtelijke herschikking inclusief de vermarkting van enkele zones aan de Albert 1-laan. Inspirant aan zee’ ondersteunt jongeren van 13 tot 21 jaar die een verstandelijke beperking hebben of vermoedelijk hebben, eventueel in combinatie met gedrags- en emotionele problemen, autisme of andere bijkomende beperkingen.

We kozen voor een efficiënt en compact programma waarbij de klaslokalen, administratie, ateliers en sporthal georganiseerd zijn langs horizontale en verticale circulatieassen.

 Een bestaand volume werd in dit systeem opgenomen. Efficiënt en dubbel gebruik van de ruimte stond centraal, zodat het dak van de sporthal toegankelijk werd als sportveld. Op die manier zorgden we ervoor dat de moestuin in zijn geheel behouden kon blijven, zelfs verbeterd kon worden en veel toegankelijker werd. Qua afwerking kozen we voor robuuste maar kleurrijke materialen die pasten bij het gele metselwerk dat zo typerend is voor de streek.

locatie
Oostduinkerke
opdrachtgever
AG Real Estate — Scholen van Morgen
programma
school, sportzaal
oppervlakte
2830 m2
jaar
2013 — 2016
status
opgeleverd
architect
evr-architecten
medewerkers
Dimitri Duysburgh, Febe Roels, Lore Perneel, Marieke De Ridder
stabiliteit
Mouton
technieken
Istema
fotografie
Stijn Bollaert