12 jun 2020

VIBE congres “De gezonde en veerkrachtige gemeente”

Luc Eeckhout is keynote spreker op het VIBE congres "De gezonde en veerkrachtige gemeente" op 1 en 2 oktober.

Meer info
25 mei 2020

Ruimte met Toekomst / Digitaal Congres op 9 juni 2020

Ruimte met toekomst / Ontwerp een gezonde en klimaatbestendige publieke ruimte.
De cijfers over de verandering van ons klimaat zijn duidelijk en wel gedocumenteerd. Ze staan sinds jaar en dag online voor iedereen in Vlaanderen en zijn mooi gerangschikt per gemeente. Als we ze goed lezen en interpreteren dan kunnen we meteen aan de slag. Eén ding is erg duidelijk. De ruimte voor nieuwe tijden zal een andere ruimte zijn. Het gaat steeds harder regenen, het wordt veel en veel warmer en de droge periodes zonder regen worden erg lang. Ons gematigd klimaat is voorgoed geschiedenis en ligt achter ons in de tijd. We krijgen een extreem klimaat in de plaats. Als ons klimaat verandert, verandert de natuur, ons landschap en zodus ook onze manier waarop we ruimten vormgeven.

Luc Eeckhout gaat in op de nieuwe condities waaraan de publieke ruimte moet voldoen. Een ruimte die terug plaats maakt voor natuur, water en biodiversiteit. Een gezonde ruimte, als een koele oase en onderdeel van een groen blauwe infrastructuur. Een nieuwe ruimte klaar voor een nieuwe toekomst.

Meer info
13 mei 2020

team evr-architecten geselecteerd voor project HOGENT

Team evr-architecten, Arcadis Belgium en Bureau Bouwtechniek selected for design and realization of a new educational building and the renovation of Building P on HOGENT Campus Schoonmeersen Noord.

05 mei 2020

evr-architecten zoekt…

evr-architecten zoekt dringend projectarchitecten, met 5+ jaren ervaring in projectcoördinatie, opmaak bestekken, detailleringen en werfopvolging van middelgrote en grote projecten.
Wil je deel uitmaken van een groep van 25 à 30 gedreven architecten?
Werk je graag mee aan ambitieuze, maatschappelijk relevante projecten?

Stuur dan je kandidatuur aan info@evr-architecten.be, met portfolio max 10MB.
www.evr-architecten.be

17 apr 2020

innovocean: werken gestart…

Er is gestart met de bouw van InnovOcean, een nieuw onderzoeksgebouw voor ILVO en VLIZ in Oostende. InnovOcean wordt een strategische landmark in het stedelijk weefsel van de Vuurtorenwijk van Oostende.

27 mrt 2020

gezonde steden

VIBE sprak met architect en stedenbouwkundige Luc Eeckhout (evr-architecten) over de maatregelen die onze steden gezonder en vitaler kunnen maken. Het volledige artikel kan je hieronder vinden.

Meer info
24 mrt 2020

evr-architecten is genomineerd

The change-driven masterplan for Vilvoorde Vier Fonteinen got nominated for the Publica Awards 2020. You can vote for your favorite project till 1st of June. Icw with our friends BUUR and Urban Platform Bxl for Stad Vilvoorde and Matexi.
Instead of a fixed urban form, the masterplan for the southern part of Vilvoorde is being determined by its sustainable ambitions that form a qualitative framework. This strategy allows the urban frame to adapt to changing needs and opportunities.

Meer info
17 mrt 2020

evr-architecten telewerkt…

evr-architecten blijft telefonisch en digitaal bereikbaar. De meeste medewerkers werken van thuis uit en staan voor overleg via een online-platfom met elkaar in contact. Vergaderingen met klanten en/of ingenieurs worden online georganiseerd. Werfvergaderingen alleen indien onoverkomelijk vanwege planning of onveilige situaties.
We wensen iedereen een behouden reis in deze onzekere tijden.

04 mrt 2020

klimaatkansen voor vilvoorde

In opdracht van de Stad Vilvoorde, Dienst Milieu en Ruimtelijke Ordening, maakte evr-architecten een compact naslagdocument waar in verschillende actiepunten is weergegeven hoe de stad klimaatbestendiger kan worden gemaakt. Hiertoe worden maatregelen benoemd op verschillende schalen: de stad, het plein, het park, de straat, de voortuin, de woning, de tuin, het onbebouwde perceel.

25 feb 2020

evr-architecten verwelkomt…

evr-architecten verwelkomt Gabriele, Julie en Jose Luis, drie nieuwe medewerkers die ons team komen versterken.

16 jan 2020

BE.EXEMPLARY BRUSSEL

evr-architecten is bijzonder opgetogen. Project Usquare (categorie overheidsprojecten) en project AG Campus (categorie grote privéprojecten) krijgen elk in hun categorie een prijs voor Be.Exemplary Brussel 2019.

13 jan 2020

evr-architecten zoekt…

evr-architecten is dringend op zoek naar gemotiveerde zelfstandige projectarchitecten (m/v) met minstens 5 jaar ervaring. Voor middelgrote en grote bouwprojecten. Goede kennis van de gebruikelijke software. Bij interesse graag uw cv en portfolio in pdf-formaat (max 5Mb) aan info@evr-architecten.be. Meer info over ons bureau op www.evr-architecten.be.

08 jan 2020

akoestische kwaliteit langs spoorwegen en in stationsomgevingen.

Team BUUR / D2S / evr-architecten is door de Vlaamse Overheid, Departement Omgeving geselecteerd voor de studieopdracht "Onderzoek naar het verhogen van de akoestische kwaliteit langs spoorwegen en in stationsomgevingen."

08 jan 2020

evr-architecten werkt mee aan de opleiding circulaire stedenbouw.

VIBE en Howest lanceren in februari de postgraduaatopleiding ‘Circulaire stedenbouw’. Tijdens deze hands-on opleiding leer je hoe je verantwoord kan omgaan met materialen, energie, afval, verkeer en ruimte in jouw stad of gemeente. Door een geïntegreerde benadering toets je de theorie direct af aan de praktijk in een zelfgekozen case. Meer informatie kan je terugvinden op de website van Howest.

Meer info
07 jan 2020

evr-architecten verwelkomt…

evr-architecten verwelkomt Elena, Lotte en Stijn, drie nieuwe medewerkers die ons team komen versterken.

19 dec 2019

howest hogeschool brugge

Het consortium MBG / evr-architecten / INBO / Arcadis is geselecteerd voor de concurrentiegerichte dialoog voor de overheidsopdracht in de vorm van een Design & Build-constructie voor de ontwikkeling van een geïntegreerde duurzame campus Brugge station.

03 dec 2019

kantoor De Watergroep

De bouwvergunning is verleend voor het nieuwe kantoor van De Watergroep te Gent. Het project zet hoog in op biodiversiteit, stedelijke vergroening, waterzuivering en gedeelde ruimtes. Het gebouw is BREEAM Excellent. Het studieteam bestaat uit evr-architecten, Boydens Engineering, Dexco, Blasco, Corridor en Denis Dujardin.

16 okt 2019

expert-day “klimaatadaptief en circulair bouwen”

evr-architecten verzorgt de key-note voor de expert-day "klimaatadaptief en circulair bouwen" op dinsdag 3/12/19 te Sint-Niklaas.

Meer info
09 okt 2019

evr-architecten zoekt…

evr-architecten zoekt: 1. zelfstandig (ir.-)architect voor middelgrote en grote bouwprojecten: ontwerp, opmaak uitvoeringsdossiers, werfopvolging. Min. 5 jaar ervaring. Goede kennis gebruikelijke software. 2. een gedreven en creatieve jonge medewerker of stagiair. Interesse in duurzaamheid en kennis van Vectorworks en/of Archicad zijn pluspunten. Portfolio/cv (max 5 Mb) mailen naar linde.gobeyn@evr-architecten.be

30 sep 2019

back to school – scholenbouw van morgen

Back to school - Scholenbouw van morgen
Tentoonstelling in De Singel Antwerpen van donderdag 24 okt 2019 - zondag 16 feb 2020

Meer info
05 sep 2019

AG Campus Brussel

Op 29/08/2019 werd de stedenbouwkundige vergunning verleend voor het project AG Campus Brussel.

06 aug 2019

S11 nieuwbouw chemie ugent

TV evr-architecten & Arcadis is door de UGent als ontwerper aangewezen voor de bouw van S11 – het nieuwe onderzoeksgebouw voor de faculteit Wetenschappen op de Campus Sterre.
Het project komt, met zijn ruim 8000 m2 kantoren, laboratoria en ondersteunende functies aan de De Pintelaan in Gent. Het gebouw zal plaats bieden aan de vakgroepen Chemie (WE06) en Organische en Macromoleculaire Chemie (WE07).

09 jul 2019

INNOVOCEAN OOSTENDE

De combinatie evr-architecten / VK Engineering / Groep Van Roey wint het design & build project INNOVOCEAN te Oostende.
Gisteren werd in Brussel de bouwopdracht getekend voor de nieuwbouw die het VLIZ (Vlaams Instituut voor de Zee) en de Oostendse vestiging van het ILVO (Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek) samenbrengt op de Oosteroever in Oostende

Meer info
08 jul 2019

VIBE congres

Op 5 en 6 september 2019 werkt evr-architecten mee aan het VIBE-congres "De gezonde en veerkrachtige stad". evr-architecten zal er de inleidende keynote verzorgen.

Meer info
05 jul 2019

uitstap 2019

evr-uitstap 2019 naar Dunkerque / FRAC / Halle aux Sucres / Ecoquartier ZAC La Grande Large / plage de Malo-les-Bains

04 jul 2019

Zuiderzicht antwerpen

Zuiderzicht Antwerpen viert het bereiken van de hoogste punt. Zuiderzicht is een nieuwe aanwinst voor de skyline van Antwerpen. Als onderdeel van de ontwikkeling van Antwerpen Nieuw Zuid verrijst de woontoren met 80 meter hoogte vanaf het nieuwe gebied aan de Schelde in het zuiden van Antwerpen. Zuiderzicht is een complexe en gevarieerde woontoren waarin ook een hotel is geïntegreerd dat al operationeel is. evr-architecten werkt samen aan Zuiderzicht met KCAP en Bureau Bouwtechniek en in opdracht van ontwikkelaar Triple Living. Zuiderzicht wordt gebouwd door Interbuild.

13 mei 2019

duurzame wijk josaphat brussel

Consortium Thomas & Piron Josaphat is geselecteerd voor de 2de dialoogfase voor de ontwikkeling van een nieuwe duurzame wijk Josaphat te Brussel. Het ontwerpteam bestaat uit ANMA, DDS+, evr-architecten, a-DVVT, Topotek 1.

Meer info
02 mei 2019

retorische architectuur

Verhelderend artikel over ons wedstrijdvoorstel voor het Library and Innovation Centre te Elsene in A+ 277 van april/mei 2019.

25 apr 2019

stedenbouwkundige vergunningsaanvraag LIC ingediend…

Beliris diende de aanvraag voor de bouwvergunning in van het Learning And Innovation Center, het state-of-the-art universiteitsgebouw dat tevens een fysieke verbinding zal vormen tussen de campus VUB - Vrije Universiteit Brussel en ULB - Université libre de Bruxelles in Elsene.

08 apr 2019

tondelier gent

Project Tondelier kavel T2.1 in uitvoering. Hier worden 21 sociale èn passieve appartementen gebouwd.

02 apr 2019

evr-architecten verwelkomt…

evr-architecten verwelkomt Alison en Francis, twee nieuwe medewerkers die het team komen versterken.

07 mrt 2019

zuiderzicht antwerpen

Woontoren Zuiderzicht te Antwerpen. Nog twee bouwlagen te gaan.

25 feb 2019

evr-architecten ondertekende de Green Deal Circulair Bouwen.

Samen met 230 andere deelnemende publieke en private organisaties gaf evr-architecten op 22 februari de aftrap van de Green Deal Circulair Bouwen. Hiermee tonen we ons klimaatengagement, niet alleen in woorden, maar ook in concrete actie!

Meer info
22 jan 2019

dienstencentrum oostakker

team evr-architecten, callebaut architecten, sweco wint de architectuurwedstrijd voor het nieuw Dienstencentrum Oostakker.

17 jan 2019

brusselse scholen in beeld

KA Etterbeek is gepubliceerd in "Brusselse scholen in beeld / buitengewoon rapport 2000-2018 / Nederlandstalig onderwijs in Brussel / fotografie Stijn Bollaert".

08 jan 2019

brussels productive city

Uitgave brochure over de productieve stad met 25 architectuur projecten welke door Brussels Bouwmeester Kristiaan Borret worden opgevolgd. Project BUDA van evr-architecten/A229 is er een van.

Meer info
22 nov 2018

“RABELAIS” BRUSSEL

Team evr-architecten/BC Architects/Callebaut Architecten/Arcadis is geselecteerd voor deelname aan de architectuurwedstrijd “Rabelais” te Brussel. Site “Atheneum Rabelais” is een bijzondere en oude scholencampus waar een nieuw wijkprogramma wordt op geprojecteerd. Het programma betreft een school voor 1100 kinderen en leerlingen tussen 2,5 tot 15 jaar, sportinfrastructuur, een kinderdagverblijf voor 67 kinderen en 8 sociale appartementen. Een gedeeld gebruik en verankering met de buurt is essentieel.

22 sep 2018

evr-architecten fietst voor het goede doel

evr-architecten fietst in Spa voor Bureau Bouwtechniek - Eye Hope Foundation 2018.

20 sep 2018

sint-lievenspoort in A&B

Publicatie project Sint-Lievenspoort in Architektura & Biznes Poland 09/2018

07 sep 2018

USQUARE.BRUSSELS

team evr-architecten / BC Architects / Callebaut Architecten / VK Engineering wint de architectuurwedstrijd Usquare.Brussels.

Meer info
04 sep 2018

evr-architecten verwelkomt…

evr-architecten verwelkomen Eloïse en Thomas, twee nieuwe medewerkers die het team komen versterken.

10 aug 2018

ag campus brussel

evr-architecten ontwerpt de nieuwe "Living Campus" voor AG Insurance te Brussel.

04 jun 2018

sint-lievenspoort in detail 01/18

publicatie project Sint-Lievenspoort in DETAIL 01/18

30 mei 2018

zuiderzicht, een nieuwe ster aan de antwerpse skyline

Meer info
28 mei 2018

evr-architecten zoekt…

evr-architecten zoekt:
zelfstandig (ir-)architect voor middelgrote en grote bouwprojecten: ontwerp, opmaak uitvoeringsdossiers, werfopvolging.
Min. 5 jaar ervaring. Goede kennis gebruikelijke software. Thuis in duurzaamheid.
Portfolio/cv (max 5 Mb) mailen naar jan.vandenbroeke@evr-architecten.be

04 mei 2018

project bubao sint-lievenspoort bekroond…

Project BuBao Sint-Lievenspoort te Gent bekroond in de categorie renovatie / uitbreiding voor de Arch School Awards 2018.

16 apr 2018

evr-architecten is verheugd…

We zijn verheugd u aan te kondigen dat evr-architecten zijn werking zal uitbreiden, verbreden en verjongen.

We melden u graag de aantreding van Manu Heytens, Bart Verstappen en Niels Baeck als nieuwe partners. Zij nemen hun nieuwe rol op in nauwe samenwerking met de founding partners Luc Eeckhout, Jan Van Den Broeke en Luc Reuse.

evr-architecten zet zijn activiteiten vanaf april 2018 versterkt verder als een CVBA met zes partners. We danken ook al onze medewerkers, ze zijn een onmisbare steun in onze dagelijkse werking.

We are delighted to announce the strengthening and expansion of evr-architecten.

We would like to inform you of the appointment of Manu Heytens, Bart Verstappen and Niels Baeck as new partners of evr-architecten. We welcome Manu, Bart and Niels to their new roles, working closely with the founding partners Luc Eeckhout, Jan Van Den Broeke and Luc Reuse.

Starting april 2018 evr-architecten continues its work in a strengthened form as a CVBA with six partners. It goes without saying that we also thank our whole team for their indispensable support in our day-to-day operations.

Nous sommes ravis d'annoncer le renforcement et l'expansion d'evr-architecten.

Nous tenons à vous informer de la nomination de Manu Heytens, Bart Verstappen et Niels Baeck en tant que nouveaux partenaires d'evr-architecten. Nous souhaitons la bienvenue à Manu, Bart et Niels dans leurs nouveaux rôles, en étroite collaboration avec les fondateurs Luc Eeckhout, Jan Van Den Broeke et Luc Reuse.

À partir d'avril 2018, evr-architecten poursuit son travail sous une forme renforcée en tant que SCRL avec six partenaires. Il va sans dire que nous remercions également toute notre équipe pour leur soutien indispensable dans notre fonctionnement au quotidien.

26 mrt 2018

evr-architecten wint…

evr-architecten wint de architectuurwedstrijd voor het nieuwe Cultuurcentrum en Academie voor Muziek, Woord en Dans van de Stad Zottegem. evr-architecten werkt hiervoor samen met ingenieursbureau Provoost, Ingenium en Daidalos Peutz.

16 mrt 2018

selectie voor de architectuurwedstrijd universitaire site USQUARE-Brussels.

Team evr-architecten / BC Architects / Callebaut Architecten / VK Engineering is geselecteerd voor de architectuurwedstrijd universitaire site Usquare.Brussels.

06 mrt 2018

evr-architecten verwelkomt…

evr-architecten verwelkomen Sien en Christopher, twee nieuwe medewerkers die het team komen versterken.

08 feb 2018

passiefschool de zonnepoort

Op 07/02/18 is Passiefschool De Zonnepoort officieel als open verklaard. Schepenen Rudi Coddens, Elke Decruynaere en Martine De Regge knipten het lint.

21 dec 2017

Gezonde scholen – Sint Lievenspoort in de kijker

Op woensdag 21 februari 2018 exclusief bezoek en lezingenreeks omtrent project Sint-Lievenspoort te Gent. Inschrijven via www.gezondescholen.be. Deelname is gratis. Aantal plaatsen beperkt. Voorbehouden voor schoolbesturen, facilitair managers, architecten, advies- en studiebureaus, aannemers, steden en gemeenten.

22 nov 2017

BREEAM EXCELLENT voor Quantum Building!

Quantum Building aan Dampoort BREEAM EXCELLENT gecertificeerd (Final Certificate BREEAM 2009 Europe Commercial: Offices).

07 nov 2017

lucerna college

Faze 1 Lucerna College te Gent in uitvoering. Betreft de herbestemming van een kantoorgebouw naar schoolgebouw. Einde der werken augustus 2018.

06 nov 2017

zuiderzicht antwerpen

Woontoren Zuiderzicht te Antwerpen in uitvoering. Einde der werken voorjaar 2019.

26 okt 2017

hoeve de laere in werf

Sociaal woningbouwproject Hoeve De Laere te Brugge in uitvoering. Einde der werken zomer 2019.

18 okt 2017

muide meulestede

Opmaak masterplan voor "Ruimtelijk-fysieke concretisering van Muide Meulestede Morgen” gegund aan TV BUUR & evr-Architecten i.s.m. Mint, Royal Haskoning en Denis Dujardin.

20 sep 2017

igent in A+267

Publicatie project iGent Wetenschapspark Ardoyen Zwijnaarde in A+ 267.

06 sep 2017

pressconference LIC

Persconferentie in bijzijn van Minister Reynders, VUB-rector Caroline Pauwels en ULB-rector Yvon Englert.
Team evr-Architecten, Atelier 229, Ney+Partners en Arcadis bouwen voor VUB en ULB in Brussel het Learning & Innovation Center.

04 sep 2017

Stadsgassite Deinze

Het project Stadsgassite Deinze is definitief toegewezen aan het team met Groep Immogra, evr-Architecten, Bogdan Van Broeck, BUUR en VK Engineering. Het betreft de realisatie van 70 woningen op de site van de vroegere stadsgasfabriek.

05 jul 2017

EVR op bezoek bij ROTOR

19 mei 2017

Learning and innovation center

De TV evr-Architecten / Atelier 229 / Ney & Partners / Arcadis Belgium wint de architectuurwedstrijd "Learning and Innovation Center" voor de ULB-VUB te Elsene.

21 apr 2017

Zuiderzicht Antwerpen

Prefabbetongevel in productie bij Loveld Aalter.

22 mrt 2017

nieuwe website

Nieuwe website evr-Architecten online.

14 mrt 2017

Zuiderzicht Antwerpen

Funderingsplaat gestort voor het hotel in woontoren Zuiderzicht.

06 mrt 2017

Herontwikkeling Stadsgassite Louis Dhontstraat Deinze

Het projectvoorstel voor deze herontwikkeling is geselecteerd voor de laatste fase (toewijzingsfase). Het ontwerpteam in opdracht van Immogra (ontwikkelaar) bestaat uit: evr-Architecten, Bogdan & Van Broeck, BUUR en VK Engineering.

02 mrt 2017

Meiboomviering De Zonnepoort

Meiboomviering De Zonnepoort

13 sep 2016

Learning and Innovation Center te Elsene voor VUB-ULB

Dit project wordt na een eerste ronde op 25/04/16 en na bijkomende vraagstelling nogmaals gepresenteerd. Het ontwerpteam bestaat uit evr-Architecten, Atelier 229, Ney & Partners en Arcadis Belgium.