woning gw

jaar: 2014-2015 oppervlakte: 230 m2
  • woning gw <span>2015, woning, passief, laarne</span>
  • woning gw <span>2015, woning, passief, laarne</span>
  • woning gw <span>2015, woning, passief, laarne</span>

    Deze passiefwoning is gebouwd in een vreemde percelenpuzzel, niet aan de straat maar langs een doodlopende wegel, met achteraan een verkaveling uit de jaren ’70 die de mogelijkheid ontneemt de diepe percelen langsdaar te ontsluiten. De voorgevel is zuid georienteerd. Het nieuwe volume volgt en past zich in het woningrijtje langsheen de wegel. De “voortuin” wordt een beschut maar zonnig terras, het plan van de woning is van het “doorzon”type en tussen woning en achterliggende tuin is nog een tuinberging voorzien. Zo is het diepe perceel in verschillende “belevingskamers” opgedeeld. Aan de “voortuin” is ook een ruime fietsenstalling voorzien. De passiefwoning is gebouwd als een uitstekend geïsoleerd houtskelet en volledig bekleed met dezelfde 3-kleurige pannenmix. Alle buitenschrijnwerk is wit, met witte dagkanten. Bij de binneninrichting wordt veel hout gebruikt of worden houten constructiedelen zichtbaar gelaten.

     

    locatie Laarne
    opdrachtgever privaat
    programma ééngezinswoning
    oppervlakte 230 m2
    jaar 2014-2015
    status opgeleverd
    architect evr-Architecten
    medewerkers Febe Roels, Dimitri Duysburgh
    stabiliteit Pascal De Munck
    technieken en php evr-Architecten ism opdrachtgever