VILLA gentbrugge

jaar: 2008-2011 oppervlakte: 865 m2
  • villa gentbrugge
  • villa gentbrugge
  • villa gentbrugge

    Dit ontwerp is een evenwichtsoefening tussen de vraag van de bouwheer naar een maximale opwaardering van de site en het draagvlak ervan op het gebied van morfologie, omgeving en geschiedenis. Hierbij is een bestaande woning met garage gesloopt, een nieuwe meergezinswoning met commerciële plint gebouwd en de groene omgeving gerestaureerd. De geest van deze plek wordt in de eerste plaats bepaald door het aanwezige waardevolle groen. Alle bestaande belangrijke bomen en hagen worden bewaard. Naar de buren toe wordt de dichte begroeiing versterkt. Het nieuwe volume komt op dezelfde plek van de bestaande villa, en krijgt een baksteenparement van gelijkaardige vorm en kleur als het oorspronkelijke metselwerk. De juiste schaligheid, de juiste plaatsing en de juiste compactheid zijn met zorg overwogen. Terrassen van de woningen worden aan de straatzijde voorzien, respectvol voor de buren. Met dit inbreidingsproject krijgen zes gezinnen de mogelijkheid om op deze unieke plek te wonen, in een bouwfysisch en energetisch verantwoorde constructie.

     

    locatie Gentbrugge
    opdrachtgever privaat
    programma meergezinswoning met apotheek
    oppervlakte 865 m2
    jaar 2008-2011
    status opgeleverd
    architect evr-Architecten
    medewerkers Bart Verstappen, Dimitri Duysburgh
    stabiliteit Fraeye & Partners