HQ VELUX

jaar: 2007-2008 oppervlakte: 4640 m2
  • hq velux
  • hq velux
  • hq velux
  • hq velux
  • hq velux
  • hq velux
  • hq velux

    De nieuwe hoofdzetel van Velux Belgium bevindt zich in een nieuw wetenschapspark van Louvain-la-Neuve. Het gebouw geeft plaats aan kantoren, een exporuimte en een trainingscenter. Het geheel staat op een grotendeels ondergrondse parkeersokkel. De opeenvolging van verschillende daktypologiƫn is een speelse verwijzing naar de missie van Velux en ondersteunt de menselijke schaal van het geheel. Een grote variatie aan dakperforaties zorgt enerzijds voor een compartimentering en zonering van het gebouw, anderzijds ontstaat een grote variatie aan lichtinvallen en daglichtkwaliteiten. Naast een overvloedige en correcte daglichtoetreding is geopteerd voor natuurlijke ventilatie. Hiervoor staan enkele strategisch geplaatste vides in die ook aanleiding zijn voor een zeer open en communicatief plan. Daar het klimaat en het comfort in het kantoor op een zo natuurlijk mogelijke manier moet worden gegarandeerd is uitermate veel zorg besteed aan het gevelconcept en de zonnenwering.

     

    locatie Louvain-la-Neuve
    opdrachtgever Velux
    programma kantoren, exporuimte, trainingscenter
    oppervlakte 4640 m2
    jaar 2007-2008
    status niet uitgevoerd
    architect TV evr-Architecten & A229
    medewerkers Manu Heytens, Dimitri Duysburgh
    stabiliteit Ney & Partners
    technieken Istema
    landschap Denis Dujardin
    duurzaamheid Matriciel ism evr-Architecten
    onderzoek Architecture & Climat / UCL