SINT URSULA

jaar: 2003 oppervlakte: 1926 m2
  • sint ursula
  • sint ursula
  • sint ursula
  • sint ursula

    In dit wedstrijdvoorstel is de sportaccomodatie losgemaakt van het schoolgebouw en ingepland op de tegenoverliggende flank van de site. Daar kan contact worden gemaakt met de buurt en kan het sportgebouw ook voor derden worden ingezet. Een pad langsheen een andere schoolgemeenschap op de campus maakt verbinding met het eigenlijke schoolgebouw. Dit compacte volume staat als zelfstandig object aan de straat. Er is voor gezorgd het aanwezige groen maximaal te respecteren. Het schoolgebouw zelf wordt opgedeeld in twee zones. In de noordelijke zone heerst rust en concentratie voor de klaslokalen, die zicht hebben op de tuin of het binnengebied. Zone zuid fungeert als een buffer welke het straatlawaai moet temperen. Deze zone wordt geprogrammeerd als publieke ruimte (keuken, refter, sanitair, leraarslokaal, mediaruimte) en lokaal technieken. Het dak wordt bruikbaar gemaakt als openlucht sportruimte of speelplaats. Het doel is het nastreven van een integraal flexibel concept met het accent op duurzaamheid. Zowel de inplanting van het gebouw als de vormgeving, het energieverbruik en de te gebruiken materialen worden getoetst aan dit criterium. Het project wil bovendien met ruimtelijke differentiatie en speelse circulatie polyvalente ruimtes genereren waar de kinderen zich maximaal en creatief kunnen ontplooien.

     

    locatie Laken
    opdrachtgever Katholiek Onderwijs Brussel Noord
    programma school
    oppervlakte 1926 m2
    jaar 2003
    status open oproep
    architect evr-Architecten