tondelier lot 2.1

jaar: 2013- oppervlakte: 2635 m2
  • tondelier lot 2.1 <span>2013, gent, appartementen</span>
  • tondelier lot 2.1 <span>2013, gent, appartementen</span>

    Dit sociaal woningbouwproject maakt deel uit van de nieuwe stadswijk “Tondelier” aan de Gasmeterlaan te Gent. Het appartement is gelegen op de hoek van de Gasmeterlaan met het nieuwe Kraaiebolleplein. Dit pleintje is 1 van de 4 parkvingers en aan dit pleintje is dan ook de hoofdentree van het appartementsgebouw gelegen. Deze entree is ruim bemeten en toont naast de trap ook de overdekte fietsenstalling en de achterliggende gemeenschappelijke tuin. De vertikale circulatie is opengewerkt en zorgt voor doorzicht, licht en lucht. Alle appartementen hebben minstens 2 orientaties en een ruim bemeten terras. De gevel is vertikaal geleed, zorgvuldig gedetailleerd en reageert genuanceerd op orientatie, zicht op park of plein of water.
    Het gebouw beantwoordt aan de duurzaamheidseisen van de wijk “Tondelier” en voldoet tevens aan de passiefhuisstandaard.

     

    locatie Gent
    opdrachtgever Tondelier Development
    programma 22 sociale appartementen
    oppervlakte 2635 m2
    jaar 2013-
    status in progress
    architect evr-Architecten
    medewerkers Simon Vermote, Hanne Vermeiren, Bart Verstappen, Dimitri Duysburgh
    stabiliteit raadgevend ingenieur Pascal De Munck
    technieken Istema
    PHPP bast ingenieursbureau