TIVOLI

jaar: 2012 oppervlakte: 50.218 m2
  • tivoli
  • tivoli
  • tivoli
  • tivoli
  • tivoli
  • tivoli

    Dit project betreft de wedstrijdinzending voor een duurzame wijk Tivoli te Brussel. Het team zet in op een integraal duurzame benadering. Het autoverkeer wordt geweerd uit de wijk, er is slechts 1 doorgaande as, alle bouwblokken zijn ondergronds verbonden met een parkeergebouw. De publieke ruimte is vertaald in een zeer divers en zeer toegankelijk landschap met een park, speelveldjes, moestuinen, wandelpaden…. De gebouwen dragen de signatuur van hun ontwerper, er is niet gestreefd naar eenheid of stijl. De materialisatie is echter wel geënt op kleur- en materiaalgebruik uit de omliggende wijk, zon en schaduw, doorkijken, belevingswaarde vanaf het publiek domein… Alle daken zijn als vijfde gevel ontworpen: pv-dak, moestuindak, groendak.

     

    locatie Laken
    opdrachtgever GOMB
    programma gemengd programma (wonen, commercieel, publiek, crèche)
    oppervlakte 50.218 m2
    jaar 2012
    status competitie
    architectuur BOB361 Architecten, evr-Architecten, Lhoas Lhoas Architectes, Périphériques Architectes, Pierre Blondel Architectes, Suede36
    medewerkers Damien Trigaux, Hanne Vermeiren, Carl Henderick