HET BINNENSCHIP gent

jaar: 2002-2010 oppervlakte: 200 m2
  • het binnenschip gent
  • het binnenschip gent
  • het binnenschip gent
  • het binnenschip gent
  • het binnenschip gent
  • het binnenschip gent
  • het binnenschip gent
  • het binnenschip gent

    In deze tot kantoor omgebouwde spits was van 2002 tot 2010 het kantoor gevestigd van evr-Architecten. Doelstelling was een bestaand kwaliteitsvol en mobiel volume om te vormen tot een duurzame, hedendaagse en functionele ruimte, als tastbare drager van de filosofie van het architectenkantoor. Na recuperatie en herprogrammatie huisvest het metalen vrachtschip uit 1950 een architectenkantoor met tien werkplekken, twee vergaderruimtes, een kleine keuken, sanitaire uitrusting en berging. Bij het ontwerp en uitvoering is bijzondere aandacht besteed aan het gezonde binnenklimaat, een ecologisch verantwoord materiaalgebruik, een zeer hoge isolatiegraad, een zeer lage energiebehoefte, ruim daglicht en een flexibel organiseerbare werkplek. WYSIWYG.

     

    locatieGent
    opdrachtgeverLuc Eeckhout
    programmakantoor
    oppervlakte200 m2
    jaar2002-2010
    statusopgeleverd
    architectLuc Eeckhout ism evr-Architecten
    medewerkersPeter Geldof, Karel Delarue
    uitvoeringPiet Cayman & Didier d’Hertoge