dominiek savio

jaar: 2016 oppervlakte: school 5837 m2 + omgeving 9810 m2
  • dominiek savio
  • dominiek savio
  • dominiek savio
  • dominiek savio
  • dominiek savio
  • dominiek savio
  • dominiek savio

    Op het terrein van de Salesianen in Dilbeek wordt een nieuwe basisschool gebouwd voor 840 leerlingen. Het bestaande U-vormig complex wordt behouden en opgewaardeerd en zal een deel van het programma herbergen. Het wordt verbonden met een nieuw gebouw, dat compact wordt ingeplant. De bestaande groene kwaliteiten van de site worden maximaal ingezet en verweven met de speelruimtes. Het nieuwe gebouw heeft een klaar plan. De kleuterschool bevindt zich op het gelijkvoers en de eerste verdieping, de lagere school krijgt de hele 2de verdieping toegewezen. De sportcluster is strategisch gelegen bij de ingang, bruikbaar voor derden. Hoewel een grote school is er veel aandacht voor de verschillende schaalniveau’s. Enerzijds stellen we een context van verankering en geborgenheid voorop, maar tegelijk moet de school ook vensters openen en inspireren.  Een school als de wereld in het klein.

     

    locatie Groot-Bijgaarden
    opdrachtgever Gemeenschapsonderwijs
    programma school, sportzaal, aanleg omgeving
    oppervlakte school 5837 m2 + omgeving 9810 m2
    jaar 2016
    status open oproep
    architect evr-Architecten
    medewerkers Dimitri Duysburgh, Wart Thys, Fernanda Quintero