SPOOR NOORD

jaar: 2007 oppervlakte: 12.305 m2
  • spoor noord
  • spoor noord
  • spoor noord
  • spoor noord
  • spoor noord

    Project Spoor Noord definieert een uit gebruik geraakte spoorweg-onderhoudsloods ingebed in het nieuwe stedelijke park Spoor Noord van ontwerpers Secchi en Vigano. De ambitie van de stad bestaat erin dit gebouwencomplex uit te bouwen tot een cultureel en recreatief voorzieningsapparaat met bovenlokale ambities, maar tevens sterk buurtverankerd. Dit gigantische massieve baksteenvolume wordt casco-gerenoveerd, één deel wordt vervangen door een nieuwe sportschool met sporthal en diensten voor groen- en parkbeheer. De overige loodsen zullen een evenementenhal en een buurtsporthal bevatten. Het belangrijkste criterium is om dit project duurzaam te ontwikkelen, en dit op alle niveaus. Hergebruik, mobiliteit, industrieel erfgoed, energie, sociaal-cultureel, communicatie, transparantie en multifunctionaliteit zijn hierbij de parameters. Het project wordt een soepele, polyvalente en receptieve gebouwencluster die de stad en de buurt in staat moet stellen heel kortbij maar ook in de toekomst te reageren op wisselende noden en vraagstellingen.

     

    locatie Antwerpen
    opdrachtgever AG ANN
    programma evenementenhal, sportinfrastructuur
    oppervlakte 12.305 m2
    jaar 2007
    status open oproep
    architect evr-Architecten
    medewerkers Bart Verstappen
    theatertechniek TTAS