onderzoeksgebouw S11 gent

jaar: 2019- oppervlakte: 9400 m2
  • onderzoeksgebouw S11 gent
  • onderzoeksgebouw S11 gent
  • onderzoeksgebouw S11 gent
  • onderzoeksgebouw S11 gent
  • onderzoeksgebouw S11 gent
  • onderzoeksgebouw S11 gent
  • onderzoeksgebouw S11 gent

    De inplanting van project S11 sluit aan bij de sterke stedenbouwkundige uitgangspunten van het masterplan van UGent: versterking van definitie en ritme aan de De Pintelaan, afwisseling van groene en verharde ruimtes, de architecturale samenhang met de naastliggende gebouwen, het structurerende van de doorwaadbare groenstructuur van de campus. Het hoofdgebouw, “de machine” krijgt een compacte, rationele balkvorm van 5 lagen hoog. De adressering is duidelijk, het nieuwe project wordt gelezen als een zelfstandig instituut. De inkom is duidelijk leesbaar en is direct toegankelijk vanop het overdekte toegangsplein met trappenpartij (en helling) aan de straatzijde. De balkvorm van het hoofdgebouw staat dwars op de De Pintelaan – waardoor de breedte beperkt wordt. Dwars op het hoofdgebouw wordt op het gelijkvloers aan de De Pintelaan een transparante en uitnodigende plint voorzien, in een vrijere vorm. Daarin worden alle receptieve publieke functies voorzien: onthaal, cafétaria en vergaderzalen. Het groene binnengebied van de campus, met zijn grasland, pioniersbos, de commons en wadi houden de campus als entiteit samen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het nieuwe gebouw zich ook richt en opent naar het hart van de campus. De zone tussen gebouw S9 en het nieuwe gebouw S11 krijgt een hoofdzakelijk logistieke functie.

     

    locatieGent
    opdrachtgeverUniversiteit Gent
    programmakantoren, laboratoria, foyer, cafetaria
    oppervlakte9.400 m2
    jaar2019-
    statusin progress
    architectevr-architecten
    medewerkersAlison Merlant, Sara Vandewalle
    stabiliteitArcadis
    techniekenArcadis