• pemaflor munster-bilzen
 • Pemaflor

  Kantoren en joodse, Munsterbilzen, 2007-2009

  Het bestaande bedrijf diende te worden hertekend en uitgebreid op de bestaande locatie. Het terrein wordt gekenmerkt door zijn ligging op de grens van een dorpskern en natuurgebied, met de Wilderbeek er dwars doorheen. Na een haalbaarheidsstudie die de verschillende ontwerp-bepalende factoren blootlegt, is gekozen voor een geïntegreerd ontwerp en bouwproces. De uiteindelijke oplossing tekende zich af in de confrontatie van het gewenste met het bestaande: lijnen, grenzen en regels.
  De heraanleg en uitbreiding van het terrein houdt rekening met de interne werking van Peters Groengroothandel. Dit komt tot uiting in de organisatie op het terrein van de verschillende functionele onderdelen: laad & los kade, serre-loods, parking, plantenbedden, (lava- en zandbedden), boombedden, bufferbekkens en stockage en kantoor.
  Al het regenwater en beregeningswater dat op de plantenbedden valt wordt gerecupereerd en opgevangen in een groot bufferbekken. Om een continue werking (ook bij slecht weer) te garanderen is de laad & los activiteit ondergebracht in een serreloods waarin ook de kantoren als box-in-box zijn opgenomen.


  locatieMunsterbilzen
  opdrachtgeverPeters Groengroothandel
  programmaserreloods, kantoren, terreinaanleg
  oppervlakte1450 m2 + 30.000 m2
  jaar2007-2009
  statusopgeleverd
  architectevr-Architecten
  medewerkersBart Verstappen
  projectcoördinatieCor Verbakel
 • pemaflor munster-bilzen
 • pemaflor munster-bilzen