ICC

jaar: 2011-2012
  • icc gent
  • icc gent
  • icc gent
  • icc gent
  • icc gent
  • icc gent
  • icc gent
  • icc gent
  • icc gent
  • icc gent
  • icc gent
  • icc gent

    Na het opmaken van de haalbaarheidsstudie “totaalrenovatie voor het Internationaal Congres Centrum (ICC) Gent” in opdracht van Sogent, hebben evr-Architecten ism Istema verschillende renovatie-ingrepen begeleid: bouw kantoorunit beheerder, vernieuwen gevelschrijnwerk, update van interieur en signalisatie.

    De kantoorunit is als een energie neutrale houten prefab constructie bedacht, conform aan de eisen van een passief kantoor. De unit staat als een houten “container” bij de inkomhal van het ICC en is ontworpen als een exterieur in een interieur. De unit werkt als een autonoom groot meubel. Zo werd veel aandacht besteed aan voldoende verlichting via daglichttoetreding door een plooi in het dak van de “container” en via zuinige led armaturen. Een kleine warmtepomp zorgt voor koeling en verwarming. De warmtepomp krijgt zijn energie via zonnecellen op het dak van het ICC en gebruikt de stabiele lucht uit de ondergrondse ruimtes om warmte of koude voor het bureel op te wekken.

     

    locatie Gent
    opdrachtgever Sogent
    programma haalbaarheidsstudie en deelopdrachten
    jaar 2011-2012
    status opgeleverd
    architect evr-Architecten
    projectarchitect Dimitri Duysburgh
    medewerkers Wart Thys, Michiel Weekers
    technieken Istema