hertstraat gent

jaar: 2012-2015 oppervlakte: 352 m2
  • hertstraat gent <span>2015, gent, wonen, appartementen</span>
  • hertstraat gent <span>2015, gent, wonen, appartementen</span>
  • hertstraat gent <span>2015, gent, wonen, appartementen</span>
  • hertstraat gent <span>2015, gent, wonen, appartementen</span>
  • hertstraat gent <span>2015, gent, wonen, appartementen</span>

    Dit project in de Gentse binnenstad vertrekt vanuit de duurzame gedachte dat we de stad moeten verdichten en stadsvlucht tegengaan. Dat kan door in de stad tegelijk kwalitatieve en originele, eigenzinnige woonoplossingen te bieden.
    Een bestaande bouwvallige loods (ooit werkhuis/garage) bij een grote herenwoning aan de Muinkkaai wordt in dit geval omgebouwd tot 2 wooneenheden, een garage en een atelier annex fotostudio.
    Beide wooneenheden krijgen een private buitenruimte. Voor de woning op de 1ste verdieping bestaat die uit een patio die in de zomer integraal deel uitmaakt van de woonruimte.
    De buitenruimte van de duplexwoning op de 2de verdieping bestaat uit een wintertuin/belvédère, die zich opent naar de straatzijde. De privacy van beide buitenruimtes is volkomen gerespecteerd.
    De historisch waardevolle voor- en achtergevel worden zorgvuldig gerenoveerd en in het nieuwe project opgenomen.
    In de nieuwe tussenruimte tussen bestaande en nieuwe voorgevel wordt de toegangstrap voor beide woningen voorzien. Behoudens de gerecupereerde voor-en achtergevel zijn alle overige wanden, daken en structurele elementen in CLT uitgevoerd. De CLT blijft in het interieur zichtbaar.

     

    locatieGent
    opdrachtgeverWisteria bvba
    programmagemengd woonproject
    oppervlakte352 m2
    jaar2012-2015
    statusopgeleverd
    architectevr-Architecten
    projectarchitectWart Thys
    medewerkersDamien Trigaux, Katrijn Heyrman
    duurzaamheidevr-Architecten
    stabiliteitraadgevend ingenieur Pascal de Munck
    technieken en EPBevr-Architecten