greenhouse.brussels

jaar: 2017- oppervlakte: 1295 m2
  • greenhouse.brussels
  • greenhouse.brussels
  • greenhouse.brussels
  • greenhouse.brussels
  • greenhouse.brussels
  • greenhouse.brussels

    Dit project betreft de renovatie van een kantoorgebouw vlakbij het Barricadenplein te Brussel. Gezien de missie van de opdrachtgever was integrale duurzaamheid een vanzelfsprekend gegeven. Structureel blijft het gebouw ongewijzigd en werd ‘gebruiken wat er is’ een belangrijk uitgangspunt. Naar planvorming is gewerkt naar een zo soepel als mogelijk her-indeelbaar kantoor waar vooral op “activity-based working” zal worden ingezet. Thv de bestaande patio wordt een ‘serre’ als kleine volume-uitbreiding voorzien. Hier komt op het gelijkvloers de cafetaria met keuken en op de verdiepingen enkele flex-werkplekken met bibliotheek. Het karakter van de straatgevel wordt vooral gerespecteerd, versterkt, verzorgd en terughoudend gedetailleerd.
    Naar materiaal(her)gebruik wordt expliciet ingezet op duurzaamheid en circulair bouwen. Hiertoe is een samenwerking met CERAA en ROTOR opgezet.

     

    locatieBrussel
    opdrachtgeverGreenhouse.Brussels cvba
    programmarenovatie, uitbreiding en inrichting kantoren
    oppervlakte1295 m2
    jaar2017-2020
    statusin uitvoering
    architectevr-architecten
    medewerkersMathieu Verougstraete, Dimitri Duysburgh
    stabiliteitPFC Engineering
    techniekenPFC Engineering
    advies materiaalCERAA + ROTOR
    haalbaarheidsstudieevr-architecten ism A229