sportcomplex NAZARETH

jaar: 2015 oppervlakte: 1867 m2
  • sportcomplex nazareth
  • sportcomplex nazareth
  • sportcomplex nazareth
  • sportcomplex nazareth
  • sportcomplex nazareth
  • sportcomplex nazareth

    In Nazareth wordt een bestaand sportcomplex uitgebreid met een bovenlokale gymnastiekinfrastructuur en een jeugdontmoetingscentrum. De bebouwbare zone bleek na onderzoek vrij beperkt, onder meer door eisen van brandweer en ontsluitingen voor bezoekers. De positie van het JOC is ingegeven vanuit een akoestische reflex, zover mogelijk verwijderd van het wonen langsheen de Drapstraat. Tussen voetbalkantine en nieuwe turnzaal verdwijnt de parking en ontstaat er een groene ontmoetingsruimte. De interne circulatiepatronen van het sportcomplex zijn hertekend en duidelijk gesteld. Grote lage ramen verzorgen de relatie binnen-buiten. Het geheel wordt gebouwd als een elegante industriële structuur met een betonnen gevel. Een houten begroeibaar frame bindt alle nieuwe en oude programmadelen samen.

     

    locatieNazareth
    opdrachtgeverGemeente Nazareth
    programmasportaccomodatie
    oppervlakte1867 m2
    jaar2015
    statuscompetitie
    architectevr-Architecten
    medewerkersDimitri Duysburgh, Niels Rappe, Thijs Urban
    stabiliteitraadgevend ingenieur Pascal de Munck
    techniekenstudiebureau De Klerck
    akoestiekDe Fonseca