greenhouse.brussels

jaar: 2017- oppervlakte: 1295 m2
  • greenhouse.brussels
  • greenhouse.brussels
  • greenhouse.brussels
  • greenhouse.brussels
  • greenhouse.brussels

    Dit project betreft de renovatie van een kantoorgebouw vlakbij het Barricadenplein te Brussel. Gezien de missie van de opdrachtgever was integrale duurzaamheid een vanzelfsprekend gegeven. Structureel blijft het gebouw ongewijzigd en werd ‘gebruiken wat er is’ een belangrijk uitgangspunt. Naar planvorming is gewerkt naar een zo soepel als mogelijk her-indeelbaar kantoor waar vooral op “activity-based working” zal worden ingezet. Thv de bestaande patio wordt een ‘serre’ als kleine volume-uitbreiding voorzien. Hier komt op het gelijkvloers de cafetaria met keuken en op de verdiepingen enkele flex-werkplekken met bibliotheek. Het karakter van de straatgevel wordt vooral gerespecteerd, versterkt, verzorgd en terughoudend gedetailleerd.
    Naar materiaal(her)gebruik wordt expliciet ingezet op duurzaamheid en circulair bouwen. Hiertoe is een samenwerking met CERAA en ROTOR opgezet.

     

    locatie Brussel
    opdrachtgever Greenhouse.Brussels cvba
    programma renovatie, uitbreiding en inrichting kantoren
    oppervlakte 1295 m2
    jaar 2017-
    status in progress
    architect evr-architecten
    medewerkers Mathieu Verougstraete, Dimitri Duysburgh
    stabiliteit PFC Engineering
    technieken PFC Engineering
    advies materiaal CERAA + ROTOR
    haalbaarheid evr-architecten ism A229