passief woning b&s oostakker

jaar: 2008-2009 oppervlakte: 227 m2
  • passief woning b&s oostakker <span>2009, gent, wonen, passief</span>
  • passief woning b&s oostakker <span>2009, gent, wonen, passief</span>
  • passief woning b&s oostakker <span>2009, gent, wonen, passief</span>
  • passief woning b&s oostakker <span>2009, gent, wonen, passief</span>
  • passief woning b&s oostakker <span>2009, gent, wonen, passief</span>
  • passief woning b&s oostakker <span>2009, gent, wonen, passief</span>

    Deze compacte halfopen woning met groepspraktijk is ontworpen conform de passiefhuisstandaard. Structureel is het een houtskelet, uitstekend geïsoleerd en volledig bekleed in bruine tegelpannen. Bij het ontwerp is veel belang gehecht aan de integratie van het gebouw in de bestaande groene woonwijk.
    De volumetrie sluit aan op de woning van de naaste buur, terugwijkend om de daglichttoetreding van de andere buur niet te compromitteren. Op het gelijkvloers is de groepspraktijk georiënteerd naar de straatkant, het woongedeelte naar de zuidoost-gerichte tuin. Ze worden van elkaar gescheiden door een centrale strook waarin sanitair, trap en opbergruimte hun plaats krijgen.
    Door een tweede diensttoegang, met technische ruimte, kan een latere opdeling in twee kleinere wooneenheden probleemloos gebeuren. De goede samenwerking tussen bouwheer, aannemers en architect zorgde ervoor dat het project werd gebouwd binnen een bouwtermijn van 6 maanden. Deze gecertificeerde passiefwoning is door toevoeging van een kleine pv-installatie CO2-neutraal gemaakt.

     

    locatieGent
    opdrachtgeverprivé
    programmawoning met kinesiepraktijk
    oppervlakte227 m2
    jaar2008-2009
    statusopgeleverd
    architectevr-Architecten
    medewerkersDimitri Duysburgh
    duurzaamheidevr-Architecten
    stabiliteitSEC
    techniekenevr-Architecten ism Ecopuur