antwerp control center antwerpen

jaar: 2010 oppervlakte: 5000 m2
  • antwerp control center antwerpen <span>2010, antwerpen, zandvliet, wedstrijd, kantoren</span>
  • antwerp control center antwerpen <span>2010, antwerpen, zandvliet, wedstrijd, kantoren</span>
  • antwerp control center antwerpen <span>2010, antwerpen, zandvliet, wedstrijd, kantoren</span>
  • antwerp control center antwerpen <span>2010, antwerpen, zandvliet, wedstrijd, kantoren</span>
  • antwerp control center antwerpen <span>2010, antwerpen, zandvliet, wedstrijd, kantoren</span>
  • antwerp control center antwerpen <span>2010, antwerpen, zandvliet, wedstrijd, kantoren</span>
  • antwerp control center antwerpen <span>2010, antwerpen, zandvliet, wedstrijd, kantoren</span>
  • antwerp control center antwerpen <span>2010, antwerpen, zandvliet, wedstrijd, kantoren</span>

    Tussen de Berendrecht- en Zandvlietsluis wordt een nieuwe controletoren gepland. Het “Antwerp Control Center” is de formele poort tot de haven van Antwerpen. Hier gebeurt de overdracht van zeeschepen tussen zee en Schelde. Het programma van eisen is vertaald in een toren van 77 m hoog. Een uitstekende werkomgeving en binnenklimaat en de beste zichten waren de uitgangspunten. Het gebouw is een “green machine” met een perfecte symbiose tussen mens, techniek en natuur.
    De toren ademt lucht uit die schoner is dan voorheen en loost enkel zuiver water. De huid produceert energie en interageert op intense wijze met context en klimaat. Het project wil een levende oase zijn in een hard industrieel landschap.
    De sokkel bevat serverlokalen met bijhorende kantoren, sanitaire voorzieningen en technische ruimtes. Een parkeergebouw van drie lagen laat toe de rest van de site ongemoeid te laten, waar een natuurlijke tuin met wadi is aangelegd.

     

    locatieZandvliet
    opdrachtgeverAgentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust
    oppervlakte5000 m2
    jaar2010
    statusopen oproep
    architectevr-Architecten
    medewerkersLore Perneel, Robbe Van Caimere, Matthias D’Hooghe
    duurzaamheidevr-Architecten
    stabiliteitArcadis Belgium
    techniekenArcadis Belgium
    werkvloerVHP Ergonomie Nederland