AGCAMP Brussel

jaar: 2018- oppervlakte: 5225 m2
 • ag campus brussel
 • ag campus brussel
 • ag campus brussel
 • ag campus brussel
 • ag campus brussel
 • ag campus brussel
 • ag campus brussel
 • ag campus brussel
 • ag campus brussel
 • ag campus brussel

  Met de realisatie van AG CAMPUS wenst AG INSURANCE zich te positioneren in een snel evoluerende markt. Het project dient het uitgangsbord te worden, de exponent van AG Insurance als innovatief en  klantgericht bedrijf. NWOL (New Ways of Learning) en NWOW (New Ways of Working) zijn sleutelwoorden bij deze transitie en breken definitief met het klassieke denken omtrent leren, werken en netwerken. Deze nieuwe inzichten vragen nieuwe omgevingen én aangepaste faciliteiten.
  De Campus wordt ondergebracht op de gelijkvloerse verdieping van één van de bestaande gebouwen van AGI, gelegen op de hoek van Nieuwbrug en Bloemenstraat in hartje Brussel. Op vandaag leest deze gelijkvloerse verdieping als een aaneenschakeling van afzonderlijke, afgesloten, duffe en donkere lokalen. Elke vorm van interactie, zowel tussen de lokalen onderling, als de interactie met buiten ontbreekt.
  De nieuwe Campus daarentegen wil open en communicatief zijn, wil uitnodigen tot ‘samenleven’ en ‘samenwerken’, in een open geest en open verstandhouding. De gelijkvloerse verdieping wordt hiertoe volledig opengewerkt. De bestaande uitbouw wordt gesloopt en integraal herdacht ifv flexibiliteit, daglicht, relatie met het bestaande binnengebied, zonnewinsten, ruimtelijkheid…Hiertoe introduceren we een ruime patio, langsheen de achtergevel van het bestaande  kantoorvolume. Deze ingreep voorziet niet alleen in  ruime daglichttoetreding, maar maakt en laat bovendien ruimte. Ze organiseert een innige en wisselende relatie binnen / buiten, is een terras als verlengstuk van de cafetaria, introduceert groen nabij vergaderruimtes…
  De introductie van de patio zorgt daarnaast voor een eenduidig en helder planconcept en een maximale leesbaarheid voor de ruim 1000 bezoekers en gebruikers. Een gevarieerde langse snede van de nieuwbouw voorziet in een gepaste variatie aan hoge en minder hoge ruimtes ifv het gehuisveste programma maar zorgt ook voor wisselende interieure relaties en relaties met het exterieur.

   

  locatie Brussel
  opdrachtgever AG Insurance
  programma les- en pc lokalen, webinar, break-out rooms, auditoria, lounge & catering zone
  oppervlakte 5225 m2
  jaar 2018-
  status in progress
  architect evr-architecten
  medewerkers Thijs Urban, Mathieu Verougstraete, Christopher Wejchert
  stabiliteit VK Engineering
  technieken studiebureau IRS
  akoestiek bureau De Fonseca