Ruimte met Toekomst / Digitaal Congres op 9 juni 2020

Ruimte met toekomst / Ontwerp een gezonde en klimaatbestendige publieke ruimte.
De cijfers over de verandering van ons klimaat zijn duidelijk en wel gedocumenteerd. Ze staan sinds jaar en dag online voor iedereen in Vlaanderen en zijn mooi gerangschikt per gemeente. Als we ze goed lezen en interpreteren dan kunnen we meteen aan de slag. Eén ding is erg duidelijk. De ruimte voor nieuwe tijden zal een andere ruimte zijn. Het gaat steeds harder regenen, het wordt veel en veel warmer en de droge periodes zonder regen worden erg lang. Ons gematigd klimaat is voorgoed geschiedenis en ligt achter ons in de tijd. We krijgen een extreem klimaat in de plaats. Als ons klimaat verandert, verandert de natuur, ons landschap en zodus ook onze manier waarop we ruimten vormgeven.

Luc Eeckhout gaat in op de nieuwe condities waaraan de publieke ruimte moet voldoen. Een ruimte die terug plaats maakt voor natuur, water en biodiversiteit. Een gezonde ruimte, als een koele oase en onderdeel van een groen blauwe infrastructuur. Een nieuwe ruimte klaar voor een nieuwe toekomst.

https://www.congrespubliekeruimte.info/digitaal-congresprogramma/